CMAT INDUSTRY în era 4.0

CMAT INDUSTRY  în era 4.0

Piața globală pentru echipamentele de monitorizare a conditiei mașinii este prognozată să ajungă in toate sectoarele industriei până în 2024, determinată de evoluția tehnologiilor predictive care atrag beneficii in ceea ce privește eficiența, performanța și reducerea de costuri. În timp ce tehnologiile obișnuite de monitorizare a echipamentelor prevăd doar defecțiuni iminente, monitorizarea bazata pe conditia masinii si pe un model comportamental dezvoltat de specialistii din domeniu pe fiecare masina  furnizează informații despre starea actuala, defecte ascunse care precedă defectarea echipamentului in orice moment cauzand intreruperi mari de productie sau chiar accidente grave. Prin analize de trend se pot trage concluzii clare asupra starii de sanatate a echipamentelor iar prin softul dedicat VIBRARION se pot seta limite de avarii, se genereaza alarme locale, centralizate si se livreaza mail-uri de informare catre departamentele corespunzatoare. In acest fel defecțiunea echipamentului poate fi prevenită sau întreținerea poate fi programată fara intarzieri de productie si fara ca aceasta sa produca alte defecte in lant.

Monitorizarea echipamentelor prin analiza vibratiilor, a temperaturi, analiza in timp real a uleiului, debit etc. oferă recomandări „orientate spre rezultate” care permit ca acțiunile corective să fie luate într-o manieră de până acum neimaginată. Dezvoltarea de senzori și algoritmi inteligenți, analize de date și tehnologii precum inteligența artificială (AI), învățarea automată, recunoașterea avansată a modelelor (APR) permit mașinilor să își „asume” mai multă „responsabilitate” , să abordeze in mod automat problemele si să comunice informații valoroase despre „sanatate” înainte de a evolua spre o posibila problemă.

Interesul pentru monitorizarea bazata pe conditia masinii este în creștere în industria automotive, alimentara, energie, chimica, petrol și gaze, aviație, energie nucleară și petrochimie, unde monitorizarea nu este orientată doar spre obiective de reducere a costurilor de producție, ci și de siguranța mediului.

CMAT INDUSTRY este o companie dezvoltata din pasiunea de a excela in domeniul Mentenantei Predictive si a Automatizarilor Industriale prin oferirea de solutii integrate la cheie.

Cercetarea, experienta in domeniul mentenantei predictive si a automatizarilor industriale ne recomanda ca partener in noua era a automatizarilor industriale, respectiv INDUSTRY 4.0 digitalizarea industriei.